Als u in 2017 online marketing doet kunt u het best gebruik maken van een social media content kalender!

Wat is het en waarom zou u het nodig hebben? Als u ooit hebt moeten afvragen wat u op Facebook moet posten of waarover u nu weer zou moeten schrijven in uw volgende blog, is een content kalender precies wat u nodig heeft!

Een social media content kalender helpt u bij het plannen, organiseren en creëren van alle inhoud die u online publiceert. Het is de plek waar al u social media berichten, blogs, nieuwsbrieven en videos strategisch samen komen om uw bedrijf te laten groeien.

Content marketing kost tijd, maar als u niet effectief content online plaatst mist u kansen, likes en leads! Stel eens voor dat u alle content die je online deelt van te voren kunt voorbereiden! Dat kan! En daarmee zou u uw online zichtbaarheid en merk beter kunnen sturen!

Ok. Wat is dus stap 1?

Maak gebruik van categorieën! Deze kunnen u echt helpen om gefocust te blijven op een algemene strategie en het bespaart veel tijd!

Categorieën kunnen zijn:

  • Blog berichten
  • Videos
  • Quotes
  • Tips
  • Shots van achter de schermen
  • Blogs en posts van andere mensen
  • Feestdagen

Uitzoeken wat werkt is eenvoudig! Kijk even naar de social media kanalen van uw salon en bekijk wat in het verleden veel reacties heeft gegenereerd. Voeg dat soort posts toe aan uw categorieën. Als u nu voor het eerst begint, wees dan niet bang om dingen te proberen of kijk even op onze Facebook pagina als u inspiratie nodig heeft!

Om u verder op weg te helpen hebben we een sjabloon gemaakt die u makkelijk kunt downloaden en invullen voor uw eigen salon! Het is een makkelijke manier om georganiseerd te blijven! Als u 1 keer per week 2 uurtjes hier in steekt hoeft u de rest van de week niet na te denken over actief zijn op social media!

Pak een zondagmiddag, een lekkere kop koffie of thee en het is klaar voordat u het weet!

Super veel success gewenst! Mocht u vragen hebben? Mail ons op info@haar.expert!

Groetjes!

Team Haar.Expert